Förberedelse inför Loppis

Enskede Scoutkår
Kontakt:
Marina Tjelvling

Loppisen sker i Farsta den 17 maj. Platsen är utanför T-baneutgången mot Farsta centrum, framför pressbyrån ungefär vid träde som är närmast parkeringen vid Munkforsplan. Det står att det får vara 3m x 1,5m, men förra gången hade vi fyra bord och vi satsar på samma yta även i år.

Prylar som behövs till Farsta

• Två tält ifall regnet kommer – ( ? )
  • Presenning ( ? )
  • Släpkärra ( ? )
  • 4 st Bord – (scoutlokalen)
  • En liten förbandslåda om något händer – ( ? )
  • Sex störar och fyra lyktor till trefötter – (scoutlokalen)
  • Enskedeflagga (scoutlokalen?)
  • Plakat med text till vart pengarna ska gå (görs färdig under nästa möte).
  • klädstång och galgar (Ebba/Marina)
  • Backar till böcker (Ebba/Marina)
  • Kassaskrin (Ebba/Marina)
  • växelkassa (Victor/Eva)
  • påsar att ge till de som köper saker ( ? )
  • soppåsar till skräp ( ? )
  • papper, tejp, pennor, plastfickor till prissättning (scoutlokalen)

Förslag på schema – vi bör vara minst fyra personer per pass.

Första passet:

Kl.8.00 samlas i lokalen, tar med allt material, riggar stationen i Farsta – jobbar till ca kl.12:15.

Andra passet:

kl.12.00 avlöses första passet, får en kvart på sig att sätta sig in i alla försäljningsrutiner – ca 16:00 packar vi ihop.

Passen fördelas under torsdagens möte när vi vet hur många vi blir. Om inte alla behöver stå hela tiden så hade Victor önskemål om tidigt pass, Ebba (Marina) om det sena passet.

Att fundera på tills nästa möte

Nästa gång vi ses så finslipar vi planeringen. Vi beslutar också vad vi gör av med eventuella prylar som blir kvar. Lena i Skarpnäck kan vara en trolig mottagare av osålda leksaker och prylar, fikabrödet? Kan det säljas på något annat sätt?

Vi fick erbjudande om att sälja den sockervadd på burk som blev kvar från enskedefältets majbrasa (hållbarhetstid två månader). Vi får sälja den utan kostnad och dela 50/50 av vinsten med ägaren (Lasse, kompis till Ebbas familj).

Kan vi kanske grilla och sälja marshmallows? Annan aktivitet som kan ge mer pengar än bara att sälja prylar, tillverka något? Tävla i något? Vi funderar tills nästa möte.

Marina kollar om vi kan få loss lite cellofanpåsar och packetera bakverket i eller vad det skulle kosta att köpa in.

Eva tar kontakt med Liselott och kollar eventuella restrektioner för platsen, loppisen i stort och tips om erfarenheter från förra årets tillställning.

Det var nog allt.. Glöm inte att svara med vändande post om ni vill vara med på den här aktiviteten.

Jag hoppas att vi ses i scoutlokalen nästa torsdag och finslipar planeringen.