Spårarna 8-9 år

Spårarscouten går oftast i årskurs 2 eller 3. I den här åldern har barnen fått ganska god kontroll över sin kropp, som har blivit betydligt starkare och mer koordinerad än i förskoleåldern. De kan oftast knyta skor och rita föreställande och har kontroll på sin finmotorik när det gäller att till exempel sy.

alder-sparareI Scouterna har spårarna fått upp spåret på något nytt och vågar sig därför utanför hemmiljön med stort mod och med upptäckarglädje. De lär sig bäst genom att göra. Med kompisarna i Scouterna får de göra saker på riktigt i sitt rätta sammanhang.

Spårarna utvecklas genom uppdrag och äventyr med ett tydligt stöd av vuxna. De skapar kontakter utanför skola och familj, med jämnåriga, äldre och vuxna genom Scouterna.

Spårarna utvecklas och får allt lättare att reflektera över vad de varit med om och vad som har hänt. Fantasin sprudlar och genom hajker och äventyr är det lätt att leva sig in i andra världar. När det är dags att gå vidare mot upptäckarna är spårarna redo för större utmaningar.

Vi har två avdelningar spårare:

• Vildkatterna, Måndagar 18.30-20.00
  • Vildkrypen, Torsdagar 18.30-20.00