Engagerad vuxen?

Det mesta av arbetet inom Enskede Scoutkår görs av den stora gruppen ideella vuxna, allt från underhålla scoutstugan till att tänka framåt kring hur Enskede Scoutkår som organisation ska se ut 2020.

Som ledare

Det finns alltid behov av lyssnande och stödjande ledare hos oss. Är du själv intresserad att ge barn och ungdomar möjlighet till personlig utveckling och samtidigt uppskattar friluftsliv. Till din hjälp finns erfarna ledare och ett stort utbud av kurser som är till för att utveckla och inspirera dig som ledare.

Som Kårfunktionär

Vill du bara hjälpa till i allmänhet, så har vi alltid plats för fler som är intresserade av exempelvis materialvård, skötsel av lokal och stuga, bygga om, bygga till, tillverka nytt, städa, måla, bokföra, vara delegat till distrikt och riksorganisation, styrelseuppdrag, valberedning. Det finns alltid något att göra som inte är kopplat till våra veckoaktiviteter.

I föräldraföreningen

Föräldraföreningen består av föräldrar till de scouter och andra vuxna som är med i avdelningarna på kåren. Arbetsformerna kan ta sig i många olika uttryck. Ett exempel är ”klädbytardagen” där föräldrar träffas och organiserar och genomför en klädbytardag. Ett annat är servicegruppen som sköter stugunderhåll eller sponsorgruppen som hittar olika finansieringssätt för verksamheten.

I stödföreningen

Vuxna som har lämnat avdelnings- och kårfunktionärsarbetet kan ändå ha ett hjärta som klappar för Enskede Scoutkår. Här kanske man ställer upp en gång per år och genom för som funktionär eller planerar en scouternasdag aktivitet. Vi har en årlig träff för alla dessa som vi kallar för ”grötmötet”, ett tillfälle att i december att dela gröt, en skinksmörgås och dra gamla anekdoter från förr. Håll ett öga på vårt kalendarium så du inte missar datumet.

Fyll i dina uppgifter nedan.

Intresse som ledare

Vi kan aldrig bli för många engagerade.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.