Scoutskjortan

När scoutrörelsen startade i början av 1900-talet infördes scoutdräkten av flera anledningar. Vanliga kläder var vid den tiden inte lämpliga för rörliga lekar och friluftsliv.

Scoutrörelsens grundare Robert Baden-Powell menade också, att en enhetlig dräkt minskar skillnader som kan finnas genom olika sociala grupperingar i samhället. Detta gäller även idag. Omkring 36 miljoner scouter över hela världen bär idag scoutdräkt. Scoutskjortan är motsvarande både träningskläder och matchställ jämfört med idrotten. Enskede Scoutkår rekomenderar att alla scouter köper en scoutskjorta efter första terminen.

Här kan du köpa din scoutskjorta

Stockholms scoutdistrikts kansli

Kansliet har normalt öppet under skolterminen vardagar 9-12 och 13-16. Mellan 11 Juni till 19 Augusti är kansliet flyttat till Vässarö, så då är kansliet på Fridhemsgatan stängd. Ring gärna innan du kommer tel 08-652 05 10. Adress är Fridhemsgatan 8. T-bana Fridhemsplan uppgång Drottningholmsvägen ner mot Rålambshovs-parken. Endast kontant betalning/kort.

Scoutvaror

Butik på nätet.
Scoutvaror

Scoutlokalen

I lokalen finns några scoutskjortor att prova för att kunna beställa rätt storlek på nätet. Det kan också finnas begagnade scoutskjortor att köpa där. Ta gärna med dig din gamla scoutskjorta om du vill sälja den. Smidigt och bra.

Kårhalsduken

halsdukTill scoutdräkten hör, förutom scoutskjortan, halsduken. De flesta kårer har en egen kårhalsduk. Halsduken talar alltså om för andra scouter vilken kår du tillhör. Enskedes halsduk är hälften blå och hälften vit och längst ner på spetsen sitter enskedemärket som du får sy på själv. Halsduken + märket kostar 50:- detta är obligatoriskt för alla medlemmar och finns att köpa av dina ledare i lokalen.

Enskedemärket

EnskEdEmärket med de tre ena i EnskEdE