Upptäckarnas blogg del 1

Orren 30/9-15

Mycket internet snack.

Vi har fått lära oss om hur man ska bete sig på internet.

Vi har fått reda på att vi ska ta ett märke som heter: bloggmärket.

Man får inte hota folk på internet.

Man ska inte berätta var man bor eller telefonnummer för Magdalena.

Mötet var intressant.

Tjädern 30/9

Tja, det är tjädern!

Idag lärde vi oss om internet. Vi pratade om nätmobbning och hur man är snälla mot varandra. Vi lärde oss att man inte kan skriva vad som helst eftersom allt kan tolkas olika. Det roligaste var påståendena med de röda och gröna lapparna.

Vi ses nästa vecka, hejdå! :)

P.S. Vi gillar våfflor

Göken 30 september

Vi diskuterade internet och vad man får och inte får.

I början av mötet lekte vi is och sol. Vi hade en extra regel och då skulle man skaka hand när man friade.

Det var ett roligt möte.

Fasanen

Vi lärde oss vad man får göra på nätet. Man får inte ljuga om sig själv på nätet. Ledarna tipsade om några sidor mot nätmobbning.

Sparvugglan 30/9

Tjatja!

Det känns verkligen otroligt kul att vi nu har kommit igång med det projekt som kommer att sträcka sig över resten av terminen – bloggandet. Här kommer ni efter varje möte och hajk kunna läsa patrullernas reflektioner kring det vi har gjort och förhoppningsvis få en inblick i vad vi håller på med på vår avdelning skogsfåglarna.

Idag startade vi upp projektet genom att prata om internet: Vad gör man och vad gör man inte? Hur behandlar man andra? Vad gör man om man blir illa behandlad, eller ser någon annan som blir det? Scouterna hade mycket att tillföra och det var intressant att höra dem diskutera. De hade många kloka reflektioner och framstod som erfarna. Vi sägs ju trots allt vara generationen som har växt upp på internet och det märktes verkligen!

Så till alla er som läser detta – vare sig ni är skogsfåglar, föräldrar, kompisar, andra medlemmar i kåren eller någon annan – vill jag bara säga varmt välkomna till vår blogg, hoppas ni finner den intressant och att ni kikar in lite då och då för att se vad för spännande inlägg som har dykt upp. Har ni några frågor och funderingar är det bara att höra av sig till oss ledare (kontaktuppgifter finns på hemsidan) eller dyka upp på ett möte.

Sist men inte minst vill jag påminna alla föräldrar att lämna in lappen med fototillstånd så att vi i framtiden även kan bifoga bilder till inläggen!

Peace out,

Ledarteamet via Tilda

Det här inlägget postades i Upptäckarbloggen av Axel Bergquist. Bokmärk permalänken.